Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در حال حاضر متوسط مصرف سیگار در قزوین 13 درصد است و میزان مصرف قلیان 23 درصد است که در حوزه مصرف سیگار رتبه سوم و در حوزه مصرف قلیان رتبه دوم کشوری را کسب کردیم، همچنین استان قزوین در حوزه مصرف فست فود رتبه یک کشور را دارد درحالی‌که در میزان رستوران‌های فست فود رتبه اول را نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سولماز فرخ‌زاد در نشست خبری که امروز در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، تصریح کرد: امروزه هدف سازمان جهانی کنترل بیماری‌های غیرواگیر است، بیماری‌های مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، مصرف دخانیات و مصرف الکل از جمله مواردی است که سبب مرگ‌ومیر افراد می‌شود.

وی افزود: در رأس این بیماری‌ها، بیماری قلب و عروق قرار دارد که مرتبط با فشارخون است، طبق آماری که تاکنون به‌دست‌آمده سال گذشته در استان قزوین دوهزار و ۲۵۰ نفر براثر بیماری قلبی و عروقی فوت کردند که تقریباً ۴۰ درصد مرگ‌ومیر استان را شامل می‌شود.

مدیرگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین، اظهار کرد: این آمار نگران‌کننده است باید توجه داشت که مهم‌ترین عامل بیماری‌های قلبی و عروقی فشارخون است که شیوع آن در استان به‌طور میانگین 6.24 درصد است.

وی افزود: فشارخون قاتل خاموش است درواقع از هر دو نفر مبتلا به فشارخون یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارند می‌توان گفت ۶۰ درصد افراد مبتلا به بیماری در استان نمی‌دانند که مبتلا به فشارخون هستند، برخی نیز می‌دانند اما برای درمان مراجعه نمی‌کنند یا دارو را به‌صورت مستمر مصرف نمی‌کنند.

فرخ‌زاد اظهار کرد: مرگ‌ومیر جوانی در وزارت بهداشت تحت عنوان مرگ‌ومیر زودهنگام مطرح می‌شود که یکی از دلایل آن فشارخون است، علل اصلی فشارخون را نیز می‌توان مصرف بی‌رویه نمک دانست، میزان مؤثر نمک برای هر فرد در روز زیر پنج گرم است این در حالی است که 11 درصد جمعیت استان مصرف نمک مناسب دارند.

وی افزود: از سال ۹۴ مداخلات خوبی در حوزه صنایع تولیدی صورت گرفته است و به‌طوری‌که میزان نمک مصرفی در چیپس، پفک‌نمکی، کنسروها و حتی نان کاهش‌یافته است، در حال حاضر مصرف بالای نمک ناشی از نمک‌هایی است که خودمان مصرف می‌کنیم و باید به سمت حذف نمکدان پیش رویم.

مدیر گروه کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: در طرح کنترل فشارخون ۸۸۰ ایستگاه موقت در کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، پارک‌ها، راه‌آهن، ترمینال و تیم‌های سیار در نمایشگاه‌ها مستقر شدند در این میان ۱۸۰ سنجشگر بسیج شامل پرستار، دانشجویان پرستاری و مامایی و فعالان هلال‌احمر در حوزه سنجش فشارخون همکاری داشتند.

وی تأکید کرد: کنترل نمک مواد غذایی از دست ما خارج است اما نمکدان در دستان ما هست و با حذف آن می‌توان میزان فشارخون را کاهش داد؛ در حال حاضر فشار ۱۴۰ به روی ۹۰ را فشار بالا می‌دانیم درحالی‌که اگر 130 باشد فشار بالا تلقی می‌شود.

فرخ‌زاد عنوان کرد: فشارخون 84 درصد جمعیت استان قزوین در این طرح مورد سنجش قرار گرفتند که از این میزان سه شهرستان آوج، بویین‌زهرا و تاکستان پوشش صددرصدی داشتند، همچنین شهر قزوین با توجه به وسعتش 72 درصد مورد غربالگری قرار گرفت که آمار خوبی است، در این میان 51 هزار بیمار شناسایی و روند درمان آن‌ها آغاز شده اما 100 هزار نفر دیگر که شناسایی شدند برای تشکیل پرونده درمانی مراجعه نکردند.

وی در ادامه با اشاره به شیوع مصرف سیگار در قزوین تصریح کرد: در حال حاضر متوسط مصرف سیگار در قزوین 13 درصد است و میزان مصرف قلیان 23 درصد است که در حوزه مصرف سیگار رتبه سوم و در حوزه مصرف قلیان رتبه دوم کشوری را کسب کردیم، همچنین استان قزوین در حوزه مصرف فست فود رتبه یک کشور را دارد درحالی‌که در میزان رستوران‌های فست فود رتبه اول را نداریم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۲۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مطابق رتبه بندی انجام شده توسط مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار کشور، در راستای اجرای تکالیف قانونی صدور مجوزها، وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات با کسب ۹ امتیاز از ۱۰ امتیاز، رتبه اول کشوری را از بین ۱۶ دستگاه اجرایی ارزیابی شده به دست آورد.

شاخص‌های مهم ارزیابی در این رتبه بندی، عبارتند از: حذف مجوز‌های کاغذی، رعایت شروط حذف شده، مراتب رد یا صدور بدون شکایت، رد یا صدور بدون تأخیر، اتصال کامل به درگاه ملی مجوز‌های کشور و ارائه کامل مجوز‌ها در درگاه‌های تخصصی در نظر گرفته شده بود.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای رعایت دو شاخص شروط حذف شده و اتصال کامل به درگاه ملی مجوزها، موفق به کسب امتیاز کامل ۱۰ از ۱۰ شد و در خصوص ارزیابی سایر شاخص‌ها نیز موفق به کسب حداکثر امتیاز ۹.۹ از ۱۰ امتیاز شد.

به طور کلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادرکننده ۳۶ عنوان مجوز است که از این میزان، سازمان فناوری اطلاعات ایران مسئولیت صدور ۱۶ عنوان مجوز در حوزه‌هایی نظیر امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)، مراکز داده، تاییدیه فنی نرم افزار و گواهی سلامت و احراز اصالت نرم افزار را به عهده دارد.

گفتنی است ۴۵ درصد مجوز‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران صادر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کسب رتبه اول کشوری اردبیل در صدور اسناد اراضی کشاورزی
  • رتبه اول کشوری مشتریان فعال سرویس ADSL به مخابرات منطقه کردستان تعلق گرفت
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • آسیب مغزی و فلج جوان انگلیسی در پی مصرف گاز خنده
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز