Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت:  در حال حاضر متوسط مصرف سیگار در قزوین 13 درصد است و میزان مصرف قلیان 23 درصد است که در حوزه مصرف سیگار رتبه سوم و در حوزه مصرف قلیان رتبه دوم کشوری را کسب کردیم، همچنین استان قزوین در حوزه مصرف فست فود رتبه یک کشور را دارد درحالی‌که در میزان رستوران‌های فست فود رتبه اول را نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایسنا منطقه قزوین، سولماز فرخ‌زاد در نشست خبری که امروز در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، تصریح کرد: امروزه هدف سازمان جهانی کنترل بیماری‌های غیرواگیر است، بیماری‌های مانند فشارخون، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، مصرف دخانیات و مصرف الکل ازجمله مواردی است که سبب مرگ‌ومیر افراد می‌شود.

وی افزود: در رأس این بیماری‌ها، بیماری قلب و عروق قرار دارد که مرتبط با فشارخون است، طبق آماری که تاکنون به‌دست‌آمده سال گذشته در استان قزوین دوهزار و ۲۵۰ نفر براثر بیماری قلبی و عروقی فوت کردند که تقریباً ۴۰ درصد مرگ‌ومیر استان را شامل می‌شود.

مدیرگروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین، اظهار کرد: این آمار نگران‌کننده است باید توجه داشت که مهم‌ترین عامل بیماری‌های قلبی و عروقی فشارخون است که شیوع آن در استان به‌طور میانگین 6/24 درصد است.

وی افزود: فشارخون قاتل خاموش است درواقع از هر دو نفر مبتلا به فشارخون یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارند درواقع می‌توان گفت ۶۰ درصد افراد مبتلا به بیماری در استان نمی‌دانند که مبتلا به فشارخون هستند، برخی نیز می‌دانند اما برای درمان مراجعه نمی‌کنند یا دارو را به‌صورت مستمر مصرف نمی‌کنند.

فرخ‌زاد اظهار کرد: مرگ‌ومیر جوانی در وزارت بهداشت تحت عنوان مرگ‌ومیر زودهنگام مطرح می‌شود که یکی از دلایل آن فشارخون است، علل اصلی فشارخون را نیز می‌توان مصرف بی‌رویه نمک دانست، میزان مؤثر نمک برای هر فرد در روز زیر پنج گرم است این در حالی است که 11 درصد جمعیت استان مصرف نمک مناسب دارند.

وی افزود: از سال ۹۴ مداخلات خوبی در حوزه صنایع تولیدی صورت گرفته است و به‌طوری‌که میزان نمک مصرفی در چیپس، پفک‌نمکی، کنسروها و حتی نان کاهش‌یافته است، در حال حاضر مصرف بالای نمک ناشی از نمک‌هایی است که خودمان مصرف می‌کنیم و باید به سمت حذف نمکدان پیش رویم.

مدیر گروه کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: در طرح کنترل فشارخون ۸۸۰ ایستگاه موقت در کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، پارک‌ها، راه‌آهن، ترمینال و تیم‌های سیار در نمایشگاه‌ها مستقر شدند در این میان ۱۸۰ سنجشگر بسیج شامل پرستار، دانشجویان پرستاری و مامایی و فعالان هلال‌احمر در حوزه سنجش فشارخون همکاری داشتند.

وی تأکید کرد: کنترل نمک مواد غذایی از دست ما خارج است اما نمکدان در دستان ما هست و با حذف آن می‌توان میزان فشارخون را کاهش داد؛ در حال حاضر فشار ۱۴۰ به روی ۹۰ را فشار بالا می‌دانیم درحالی‌که اگر 130 باشد فشار بالا تلقی می‌شود.

فرخ‌زاد عنوان کرد: فشارخون 84 درصد جمعیت استان قزوین در این طرح موردسنجش قرار گرفتند که از این میزان سه شهرستان آوج، بویین‌زهرا و تاکستان پوشش صددرصدی داشتند، همچنین شهر قزوین با توجه به وسعتش 72 درصد مورد غربالگری قرار گرفت که آمار خوبی است، در این میان 51 هزار بیمار شناسایی و روند درمان آن‌ها آغازشده اما 100 هزار نفر دیگر که شناسایی شدند برای تشکیل پرونده درمانی مراجعه نکردند.

وی در ادامه با اشاره به شیوع مصرف سیگار در قزوین تصریح کرد: در حال حاضر متوسط مصرف سیگار در قزوین 13 درصد است و میزان مصرف قلیان 23 درصد است که در حوزه مصرف سیگار رتبه سوم و در حوزه مصرف قلیان رتبه دوم کشوری را کسب کردیم، همچنین استان قزوین در حوزه مصرف فست فود رتبه یک کشور را دارد درحالی‌که در میزان رستوران‌های فست فود رتبه اول را نداریم.

انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال پرستار سرطان سیگار فست فود قلیان قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۸۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است

فلوشیپ تصویربرداری مداخله‌ای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) گفت: میزان مرگ و میر در میان افرادی که سکته مغزی ناشی از آلودگی هوا دارند، بیشتر و حدود ۲۴ درصد مرگ و میر ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد سعادت نیا امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: تماس کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت با آلودگی هوا روی سیستم مغز و اعصاب تأثیر می‌گذارد که تماس از هفت تا ۳۰ روز با آلاینده‌ها کوتاه‌مدت و بیشتر از این میزان، بلندمدت تعریف شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین مطالعات انجام شده به منظور تأثیر آلودگی هوا بر سکته مغزی بوده است که اثری معادل مصرف دخانیات روی سیستم مغز و اعصاب دارد، افزود: میزان مرگ و میر در میان افرادی که سکته مغزی ناشی از آلودگی هوا دارند، بیشتر و حدود ۲۴ درصد مرگ و میر ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است.

فلوشیپ تصویربرداری مداخله‌ای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) با بیان اینکه عامل 2.5pm احتمال ابتلاء به بیماری ام‌اس را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، در طول ۱۰ سال محقان شاهد شیوع افزایشی بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون در اثر آلودگی هوا بوده‌اند.

سعادت نیا با اشاره به افزایش میزان بروز سردرد در روزهای دارای هوای آلوده در پی فعال شدن یک رفلکس مغزی ادامه داد: این رفلکس، مکانیزم اصلی شروع سردردهای میگرنی نیز به شمار می‌رود، از همین رو تعداد موارد سردردهای میگرنی و شدت آن با قرارگیری در معرض آلودگی هوا بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه صرع و حملات آن، با آلودگی هوا ارتباط مستقیم دارد و در صورت قرارگیری در معرض هوای آلوده شاهد افزایش این بیماری خواهیم بود، گفت: آلودگی هوا سیستم التهابی در بدن ایجاد و تشنج‌های ناشی از صرع را بیشتر می‌کند.

فلوشیپ تصویربرداری مداخله‌ای اعصاب (اینترونشنال نورورادیولوژی) خاطرنشان کرد: مطالعاتی در کشور در زمینه‌های آلودگی‌های هوا و بیماری مغز و اعصاب انجام نشده و مطالعات جهانی با توجه به میزان آلاینده‌های مختلف می‌تواند به کشور ایران نیز تعمیم پیدا کند.

کد خبر 751509

دیگر خبرها

  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز